NL |  ENG |  FR
Tijdens de maand oktober trekt Dagelijkse Kost door Haspengouw. De authentieke tractor van Rudi en Lily houdt een eerste keer halt bij de familie Vansimpsen in het dorpje Lauw bij Tongeren.

Hun leven staat helemaal in het teken van verse en voedzame waterkers. Wat in 1938 begon met enkele plantjes, is ondertussen uitgegroeid tot een bloeiende kwekerij. Ze besteden de allergrootste zorg aan deze pittige groente, die heerlijk smaakt in soep, slaatjes en zelfs puree.

CD&Vtv - Innestowedstrijd - Inge Moors
  Gepubliceerd op 23 sep 2013

TV PUBLIEK - Tijdens de Dag van de Landbouw zetten Yves & Kelly en Frank & Christel de deuren van hun boerderij open voor het grote publiek. Met Chris Coenegrachts, provinciaal voorzitter Boerenbond, Christel Vansimpsen, landbouwer, Yves Vaes, landbouwer (uitzending 20.09.2013)

Doorgroeiers Belgacom

Sint-Lucie - Christel Vansimpsen
Als oudste stad van België heeft Tongeren een verleden om trots op te zijn. In het Gallo-Romeins museum wordt Erika Van Tielen getrakteerd op een heuse portie geschiedenis. Ze komt er alles te weten over de Etrusken, de mysterieuze voorgangers van de Romeinen, die leefden in het huidige Umbrië, Lazio en Toscane en banden blijken te hebben met onze streken.
Tongeren wordt wel eens het Toscane van het Noorden genoemd. Niet alleen voor het mooie landschap, maar ook voor de heerlijke streekproducten. Samen met Lucie en Jimmy, bekend van Mijn Restaurant, trekt Erika er op uit voor een culinaire route. Ze houden halt voor het wijnkasteel van Genoels-Elderen, bezoeken de waterkerskwekerij Sint-Lucie en proeven van de grottenkaas die rijpt in de Mergelgrotten. En om helemaal in de Italiaanse sfeer te blijven, verplaatsen ze zich met de Calessino!